به گزارش خبرنگار مهر، جویدن طولانی غذاهای مغذی فواید متعددی برای سلامت دارد که در ادامه به آنها اشاره میشود.
۱. پیشگیری از ابتلا به بیماری
مطالعه جدید نشان داده است جویدن غذا میتواند با بهبود عملکرد سیستم ایمنی، از بدن در مقابل بیماریها محافظت نماید. محققان دریافتهاند زمانی که شما غذا را میجوید، نوع خاصی از سلول ایمنی موسوم به Th۱۷ تحریک میشوند.
دکتر جوآن کونکل، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه منچستر، در این باره میگوید: «تحقیق ما نشان میدهد برخلاف سایر موانع، دهان شیوهای متفاوت برای تحریک سلولهای Th۱۷ دارد که از طریق باکتری نیست بلکه از طریق جویدن است. از این رو جویدن میتواند واکنش ایمنی حفاظتی را در لثههای ما ایجاد نماید.
۲. تحریک عملکرد هضم
فرایند جویدن موجب افزایش ترشح بزاق شده که مواد غذایی را در آنزیمهای موسوم به آمیلاز و لیپاز غوطهور میکند. به گفته محققان، این آنزیمها فرآیند هضم چربیها و نشاستههای درون دهان را تسریع میکنند.
۳. جذب مواد مغذی بیشتر
زمانی که ماده غذایی در اندازههای کوچکتر باشد، برای رودهها جذب مواد مغذی از ذرات باقی مانده آسانتر است. به گفته محققان، حتی جویدن از ورود غذای به خوبی هضم نشده به خون جلوگیری میکند.
۴. کمک به تحکیم دندانها
در زمان جویدن، استحوانهای نگهدارنده دندان ها محکمتر میشوند.
نظر شما